MİMARLIK-PROJE VE
ENDÜSTRİYEL REKLAM HİZMETLERİ

Orta Gerilim Tesisat ve Projeleri

Bina ve endüstriyel tesislerin ihtiyaç duyduğu orta gerilim projeleri tasarlanarak müşterilerimize kaliteli ve verimli çözümler sunulmaktadır. Teknolojik gelişmeler özenle takip edilerek müşterilerimiz için en uygun çözümler üretilerek sonuca gidilmektedir.


Yetkili mühendislerimizce Enerji izinlerinin alınması, Elektrik Ruhsat projeleri, tesislerde Güç artırım/ Güç düşümü projeleri, Trafo Merkezleri tesisat projelerinin çizilmesi, OG Hücrelerin tasarımı ve projelendirilmesi gerekli kurumlara onaylatılması ile sistemin anahtar teslim kurulum ve devreye alma hizmetleri verilmektedir.


Orta gerilim şebekeleri 1000 volt (l kV) ile 35 000 volt (35 kV) gerilimler arasındaki şebekelerdir.Bu şebekeler yüksek ve çok yüksek gerilim şebekeleri ile alçak gerilimşebekelerinin birbirine bağlanması işleminde kullanılır.Yüksek gerilimlerin direkt olarak abonelere verilmesi izolasyon ve güvenlik açışından uygun değildir.Bu sebeple yüksek gerilimler uygun değerlere indirilerek orta gerilim şebekelerine bağlanır.Orta gerilim şebekeleri küçük şehirler ve sanayi bölgelerine elektrik enerjisinin taşınmasında kullanılır.Orta gerilimler şehirlerin girişindeki dağıtım trafolarına bağlanır.Buradan abonelere dağıtılır.Türkiye’de kullanılan orta gerilim şebekelerinde 10, 15 ve 33 kV’lik gerilimler kullanılmaktadır. Orta gerilim şebekelerinde kullanılan enerji nakil hatlarının (ENH) uzunluğuna göre hat gerilimi tespit edilir. Buna göre şu genellemeyi yapabiliriz. 10 km’ye kadar olan uzunluklarda 3 ile 10 kV, 20 ile 30 km arasındaki uzunluktaki hatlarda 10-20 kV, 30 ile 70 km arasındaki uzaklıklarda 20-35 kV’luk gerilimler kullanılması uygun olurken 70 km’yi geçen uzunluktaki hatlarda yüksek gerilimler kullanılmaktadır.